Über dieses Projekt

Feministes Antifeixistes a la Guerra Civil Espanyola

Quina és la idea de F*ANTIFA/36-39?

F*ANTIFA/36-39 no és només un joc. La meta daquest projecte consisteix sobretot a recordar i reconstruir la resistència antifeixista des d’una perspectiva feminista. A més, els fons recollits a través de la venda del joc es donaran a associacions que es comprometen amb la memòria històrica i la reparació.

Qui apareix al joc?

En el joc apareixen 32 Dones*, que de manera diversa es van comprometre amb la resistència antifeixista. Milers d’elles* en falten. De moltes no coneixem els números ni tenim fotografies. F*ANTIFA/36-39 vol recordar-les a totes, encara que només puga oferir una contribució parcial.

→ ens mantenim crítiques: la resistència antifeixista constitueix un espectre molt ampli de tendències polítiques. També van ser reprimits moviments emancipatoris d’esquerres. Un exemple: La figura de Dolores Ibárruri. Per una banda, és una figura molt destacada de la lluita antifeixista. De l’altra va contribuir a la persecució de tendències polítiques diferents a les seves cosa que des d’aquí es critica durament. Aquest projecte vol tematitzar les formes de repressió dins del moviment antifeixista en compte de silenciar-les. A més, vol convidar a reflexionar sobre aquest aspecte des d’una perspectiva crítica davant les formes d’autoritatisme.